SOS International: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Robot: Konverterer nøgne referencer, ved hjælp af ref navne for at undgå dubletter, se FAQ; kosmetiske ændringer
Linje 1:
{{Ingen kilder|dato=september 2012}}
'''SOS International''' er en assistancevirksomhed ejet af nordiske forsikringsselskaber. Virksomheden har [[Alarmcentral|alarmcentraleralarmcentral]]er i [[Danmark]], [[Sverige]], [[Norge]] og [[Finland]] og et stort netværk i resten af verden. SOS International leverer rejse- og medicinsk assistance, vejhjælp og sundhedsløsninger til forsikringsselskaber, bilindustrien og private og offentlige virksomheder. SOS International har ca. 1000 medarbejdere fordelt på seks kontorer. [http://www.sos.eu www.sos.eu]
 
== Historie <ref>[https://www.sos.eu/da/om-os/historie/ Historie | SOS International<!-- Botgenereret titel -->]</ref> ==
SOS International blev i 1957 etableret af [[Kongelig Dansk Automobil Klub]] (KDAK) og [[Zone-Redningskorpset]] for at yde service i Vesteuropa til medlemmerne af KDAK og senere også til andre bilister.
 
I 1961 blev virksomheden et aktieselskab ejet af KDAK, Räddningsskåren AB, Stockholm og forsikringsselskabet Thule i Stockholm. Svenske, finske og norske forsikringsselskaber og det danske Europæiske Vare- og Rejsegodsforsikring A/S indgik en aftale om at bruge SOS International som nordisk assistanceorganisation.
 
I 1970 tilsluttede de fleste danske bilforsikringsselskaber sig aftalen, der i dag kendes som Det Røde Kort.
 
I 2004 ændres ejerforholdene fra foreningsejet selskab til et markedsdrevet selskab ejet af 24 nordiske forsikringsselskaber.
 
I 2006 opkøbte SOS International den svenske assistanceorganisation Skade- och Räddningslarm AB. Der blev etableret servicekontorer rundt om i verden og en selvstændig afdeling i Helsinki.
Linje 27:
 
Koncernledelse med direktør samt en bestyrelse.
 
== Referencer ==
{{reflist}}
 
 
{{DK-firmastub}}