Pontifex maximus: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
m stavefejl forsøgt rettet
Linje 17:
Tidligere ypperstepræster var udelukkende valgt ud fra den adelige klasse, men i år 300 f.Kr. blev lex Ogulnia givet til folk fra plekejerne til at kunne styre embedet, så den del af titlens prestige var væk
 
I år 104 f.Kr. fremsagde ''lex Domitia'' at valget af ypperstepræsterne ville blive valgt af ''comitia tributa''; af den samme lov, kun 17 ud af 35 stammer i byen kunne stemme. Denne lov blev afskaffet af [[Sulla]], men blev genindført af [[Julius Cæsar]] da han var Pontifex Maximus. Endnu en modeniseringmodernisering fortalte at Kejseren ville automatisk blive Pontifex Maximus og udvælge de andre ypperstepræster. Med denne titel blev Kejseren givet en guddommelighed i sammenspil med tronen. Mange forfattere påpeget at magten til at navngive ypperstepræsterne ikke rigtig blev brugt som ''instrumentum regni'', håndhævet magt.
 
[[Tertullian]] var den første til at fremsætte titlen til Pave [[Callistus I]], selvom [[Gregor I]] var den første til at indsætte det i formelt tilstand. Pontifex var generelt et ord i almindelighed forbundet med at betegne en Biskop i den tidlige Kristendom.