Atlanta Hawks: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
m Typo fixing, typos fixed: financiere → finansiere ved brug af AWB
Linje 37:
I 1955 flyttede Hawks igen, denne gang sydpå til [[St. Louis]] i [[Missouri]].
 
I 1956 draftede Hawks [[Bill Russell]], som ville blive en af de bedste spillere nogensinde, men valgte at trade ham til [[Boston Celtics]]. Der er flere forskellige teorier til hvorfor Hawks tradede ham. En af dem er at [[racisme]] var et så stort problem i St. Louis at fans ikke ville tage ind og se en sort spiller, og at Russell ikke ville have ønsket og spille der.<ref>[https://www.peachtreehoops.com/2020/5/17/21258883/bill-russell-atlanta-hawks-racism-st-louis-details-story-conspiracy Milligan, Rashad - Peachtree Hoops - 'Looking back: The time Bill Russell never played for the Hawks because of racism' - 17. maj 2020]</ref>
 
Hawks kom for første gang i NBA finalen i 1957 efter at have overrasket i slutspillet, men tabte til Russell og Celtics i finalen.
Linje 46:
 
=== Hawks flytter til Atlanta ===
Trods holdet success, så var arenaen i St. Louis mere end 30 år gammel, og trængte til at blive renoveret. Ejeren [[Ben Kerner]] forsøgte at overbise byrådet i St. Louis om at hjælpe med at financierefinansiere en ny arena, men byrådet sagde nej.
 
I 1967 fik byen et [[National Hockey League|NHL]]-hold, da [[St. Louis Blues]] blev dannet. Med ny konkurrence om byens fans og med en gammel arena valgte Kerner at sælge holdet.
Linje 73:
Hawks hold i disse år bestod hovedsageligt af enten unge spillere, eller andre spillere som havde imponeret på andre hold, og så blevet hentet af Atlanta uden meget success.
 
I sommeren 2005 lavede Hawks en trade for at anskaffe sig selv en holdleder, og fik fat i [[Joe Johnson (basketball)|Joe Johnson]] fra [[Phoenix Suns]] i en trade.<ref>[https://www.nba.com/suns/news/johnson_traded_050819.html# NBA.com - 'Johnson Trade to Atlanta Completed' - 19. august 2005]</ref> Hawks missede dog fortsat slutspillet.
 
I 2007 draftede Hawks [[Al Horford]], hvilke ville vise sig at være en god beslutning.
 
=== Tilbage til slutspillet ===
Linje 93:
2014-15 ville blive en helt speciel sæson for Hawks. Ud af det blå begyndte Hawks at spille fantastisk godt. Trods dette havde holdet ikke en superstjerne, men hele 6 spillere som havde en gennemsnit på mere end 10 point per kamp. Dette resulteret i at fire Hawks spillere blev valgt til All-Star holdet.<ref>[http://cp.wabe.org/post/atlanta-hawks-send-fourth-player-nba-all-star-game Wabe - 'Atlanta Hawks Send Fourth Player To NBA All-Star Game']</ref> Hawks vandt 60 kampe i sæsonen, og var dermed det bedste hold i østen og det næstbedste hold i NBA. I slutspillet vandt Hawks over Nets i den første runde, og kom for første gang siden 1960erne forbi den anden runde, da de slog [[Washington Wizards]] i 6 kampe. I semi-finalen mødte de Cavaliers, og her sluttede eventyret, da Hawks tabte fire kamp i streg.
 
Hawks kunne ikke genskabe 2014-15 sæsonen, og vendte tilbage til at være et god, men ikke fantastisk hold over de næste to sæsoner. De kom i slutspillet begge år, men kom ikke forbi den anden runde.
 
Hawks mistede i 2016 Al Horford som skiftede til Celtics ved kontraktudløb<ref>[https://bleacherreport.com/articles/2647786-al-horford-latest-news-rumors-and-speculation-on-free-agent-center Chiari, Mike - Bleacher Report - 'Al Horford Announces Decision to Sign with Boston Celtics']</ref>, og Millsap som skiftede til [[Denver Nuggets]] i 2017.<ref>[https://www.nba.com/nuggets/news/nuggets-sign-paul-millsap NBA.com - 'Nuggets Sign Free Agent Paul Millsap' - 13. juli 2017]</ref>