Teosofi: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m +illutekst Bemærk at Svastikategnet næstøverst, er et gammelt tegn fra bl.a. det antikke Indien og ordet Svastika er sanskrit, som betyder "det som bringer lykke".
Rettet fejl
Tags: Visuel redigering Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 3:
'''Teosofi''' er et [[spirituel]]t, religiøst-filosofisk system udviklet fra skrifter forfattet af [[Helena Petrovna Blavatsky]], [[T. Subba Row]], [[A. P. Sinnett]] og andre. Sammen med [[Henry Steel Olcott]], [[William Quan Judge]] m.fl. grundlagde Blavatsky [[Det Teosofiske Samfund]] i New York i 1875. Tilhængere af teosofi kaldes i dag almindeligvis for '''teosoffer'''.
 
Teosofien er en [[esoterisk]], [[spiritismeSpiritualitet|spiritualistiskspirituel]] lære, som mener, den giver sine tilhængere dybere indsigt i [[åndelighed]]ens natur. Teosofien beskæftiger sig bl.a. med en række [[parapsykologi]]ske fænomener, såsom [[clairvoyance]], [[telekinese]] og [[astrallegeme]]r, og teosofi indgår ofte som ingrediens i [[new age]]-lignende trossystemer og andre [[nyreligiøse]] strømninger. En vigtig antagelse i teosofien, er at alle [[religion]]er er variationer over menneskelige forsøg på at nå frem til samme universelle visdom.
 
Teosoffer anser ikke selv teosofien for at være en religiøs tro, men for at være "åndelig videnskab", dvs. en lære, der bygger på direkte spirituel udforskning af tilværelsens åndelige realiteter. Et citat fra Teosofisk Samfunds medstifter Blavatsky til illustration: