Gásadalur: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m fix link
m småtilføj
Linje 21:
Før [[Atlantic Airways]] helikopterforbindelse og tunnellens tid, måtte man benytte vardevejen over det 400 m høje fjeld til Bøur. I starten af [[2004]] blev en tunnel sprængt gennem det fjeld, der isolerede byen, så der nu er forbindelse til resten af [[Vágar]]s vejnet. Flere nye familier har allerede bosat sig i bygden. Der er muligheder inden for landbruget og turisme. Bygdens markantal er det samme som i Bøur, men her er bare en lille del [[kongsjord]], resten er privatejet kaldet odelsjord.
 
Tunnelen til Gásadalur, kaldet [[Gásadalstunnilin]], er en del af en færøsk politik om at bevare beboelserne på Færøerne. Den 1700 meter lang tunnel har kun et spor og har indhak, så den ene af to biler kan holde tilbage og lade den anden passere.
 
Filmen [[1700 meter fra fremtiden]] gjorde Gásadalur og postruten dertil over fjeldet berømt. Det er en dokumentarfilm om et lille samfund på 16 voksne og en dreng på 9 år, der lever isoleret i en lille færøsk bygd, Gásadalur. Filmen giver et indblik i deres levevilkår og stedets sang og myter og fortæller om bygdens forventninger til en længe planlagt tunnel gennem fjeldet.