Tanasi: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m bot: indsæt coord wd
m Rettet årstal for Timberlakes besøg.
Linje 23:
Kort efter tog Cumings tilbage til England ledsaget af Eleazar Wiggan og syv unge cherokeserkrigere, heraf tre fra Tanasi. Den ene af disse var den senere overhøvding [[Attacullaculla]]. En fætter til Attacullaculla var [[Oconostota]] (som senere afløste Attacullaculla som overhøvding), som muligvis også var med i England. Kilderne er noget uenige her, de fleste kilder mener, at det var Oconostotas bror, [[Clogogittah]], der var med i England.
 
Eftere Moytoys "kroning" i 1730 blev magten over cherokeserne i nogle år centreret omkring Great Tellico, som lå omkring 25 km sydvest for Tanasi. Senere skiftede magten igen, da [[Old Hop]] fra Tanasis naboby Chota blev overhøvding i [[1753]] og Chota blev hurtigt den dominerende by i området. I [[18611761]] og [[18621762]], blev byen besøgt at den britiske udsending [[Henry Timberlake]], og denne kunne senere rapportere at der i Tanasi var 12 boliger og 21 krigere, mod 52 boliger og 175 krigere i Chota. Ifølge Timberlakes rapport fungerede Old Hop på dette tidspunkt som byhøvding i begge byer, mens Attacullaculla, som netop kom fra Tanasi, var stammens overhøvding.
 
Byen mistede dog ikke helt sin betydning. Så sent som i [[1775]] var Tanasikrigeren en af de høvdinge, der underskrev en traktat med det britiske Watauga Assosciation.