Reeperbahn: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Soulbot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: no:Reeperbahn Ændrer: sv:Reeperbahn (gata)
mNo edit summary
Linje 1:
[[Image:Reeperbahn.jpg|thumb|200px|St. Pauli, Reeperbahn]]'''Reeperbahn''' også kaldet "''Der Kiez''" er en 930 meter lang gade, der strækker sig fra Nobistor til Millerntor i Hamborgs[[Hamborg]]s forlystelses- og bordelkvaterbordelkvarter [[St.Sankt Pauli]].
 
Gaden er kendt for sine mange barer, natklubber og diskoteker, Panoptikum, St. Pauli -teatret, Schmidt -teatret og operettehuset.
Om sommeren er der en masse udendørs livudendørsliv på Hans Albers Platz.
Parallelt med Reeperbahn forløber Herbertstraße, en [[bordel]]gade, hvor mindreårige og kvindelige besøgende ikke har adgang. Der er også mange sidegader med værtshuse.
 
Reeperbahn var stedet, hvor sømændene festede, når de kom i land i Hamborg. Kvarteret har før i tiden haft et lidt blakket ry med letlevende piger og erotikklubber. I nutiden er det mere et broget natteliv med hyggelige cafeercaféer, diskoteker, engelsk pubmiljø, dansesteder med tecno[[techno]], [[rock]] og [[pop]], kebab butikkerkebabbutikker, [[Asien|asiatiske]] snack restaurantersnackrestauranter, [[yuppie]] barer og [[punk]] discos.
 
Reeperbahn fik sit navn fra [[rebslager]]ne, der skulle bruge en lang bane til fremstillingen af skibstove – på dansk ''[[reberbane]]''. Egentlig var Hamburger Reeperbahn ikke den rigtige rebslagergade, men parallelgaden Simon-von-Utrecht-Straße.