Vesterbro Torv: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
mNo edit summary
No edit summary
Linje 2:
Torvet huser et Posthus, en bank ([[nordea]]) [[Super Brugsen]], [[Super Best]], [[7-Eleven]], Vesterbro kiosk, 2 frisører, [[Magistrenes Arbejdsløshedskasse]], en El-Installatør, en køb-sælg-bytte børs, en Café/restaurant, et solcenter og et pizzeria/grillbar. I midten af selve torvet findes parkingspladser, en pølsevogn samt en blomsterhandler som har overtaget bygningerne i de tidligere offentlige toiletter. De offentlige toiletter er blevet erstattet af et betalings toilet.
Vesterbro torv ligger et stenkast fra [[vesterbro beboerhus]], [[Ceres]] bryggeriet, [[Den Gamle By]], [[mølleparken]], [[Århus hovedbibliotek]] og [[Huset]].
 
Torvets Historie går helt tilbage til [[1840]]'erne, hvor man begyndte at benytte området som markedsplads. Dette skyldes at kvæghandlen var blevet flyttet fra [[Frederiksport]] til pladsen ved [[vesterport]]. Torvet blev dog først navngivet til vesterbro torv i [[1890]], og var hidtil blevet kaldt "kvægtorvet" og senere "grisetorvet"
 
Det er planlangt at [[HUSET]] midlertidigt skal flytte i lokaler på vesterbro torv fra 1 Januar 2008, hvor brugsretten til lokalerne i [[Vester allé]] 15 ophører.
 
 
==Busstoppesteder på Vesterbro torv==