Radiohuset: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 51:
I radioens første kvarte århundrede blev – som en selvfølge – praktisk alle udsendelser sendt direkte. Det skyldtes især, at datidens teknik for lydoptagelse var primitiv og besværlig at anvende. Mange musikkendere ligefrem foragtede al registreret musik, uanset om der var tale om de fornemste orkestre eller solister. Man kaldte det ''mekanisk musik'' og slog det i hartkorn med spilledåser og lirekasser.
 
I starten var kun radioen – men så kom også fjernsynet. Det var Radiohuset ikke stort nok til. Derfor blev tv-produktionen flyttet til [[TV-Byen|Gyngemosen]], hvor en del af DR's radioproduktion også er kommet til at foregå. Radiohuset blev nemlig ikke bygget til så stor produktion som den DR reelt har i dag. Radiohuset dannede dog rammen om [[TV-Avisen]] helt frem den [[7. oktober]] [[1983]]. Her sendte man fra Studie A, der lå på 4. sal, Ny Fløj (hvor radioens Driftscentral liggerfik isin dagsidste placering). TV-Avisens kontorer og klipperum lå på 1. sal.
 
I 1959 skiftede Statsradiofonien officelt navn til Danmarks Radio. I 1996 fik Danmarks Radio endnu en navneændring; denne gang til DR, selvom mange i virksomhedennu fortsat kalder det Danmarks Radio.
 
Fra 2007 var det slut med TV-Byen og Radiohuset som medarbejderne kendte dem. DR flyttede ud i DR Byen i Ørestad. Det er næsten en rigtig by, for den har skam fået sit helt eget postnummer: DR Byen, 0999 København C. (Det er forresten blevet vedtaget i huset, at postnummeret skal siges "nul-ni-nioghalvfems"; man vil gerne have det sagt ens for at styrke genkendeligheden).
 
DR Byen vil rumme al DR's tv- og radioproduktion, bortset fra de regionale stationer. Dog har Københavns Radio også sæde i Ørestaden, i det såkaldte segment 3. Det er, naturligt nok, den eneste af regionalradioerne, der ligger derude. Og det bør måske også bemærkes, at nogle af dramaproduktionerne på tv fortsat laves i TV-Byen.
 
Radiohuset bliver hvor det er – det skal der ikke ændres på, men med nye beboere; Radiohuset er et musikkens hus, og derfor er det vel et fint valg, at [[Det Kongelige Danske Musikkonservatorium]] fremover skal fylde rummene med toner. Konservatoriet har ejet bygningen siden 2001, så DR har lejet sig ind i Radiohuset til udflytningen i DR Byen.