Rio-Antirio-broen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m sprog-ret ,og oversætter 'dredging' med 'sandsugning'
m link til Pladetektonik
Linje 6:
Den 2.880 meter lange bro forbedrer dramatisk adgangen til og fra Peloponnes, som tidligere kun kunne nås med færge eller over Korinth-tangen i den aller østligste ende. Dens bredde er 28 m — den har to kørebaner i hver retning, et nødspor og et fodgængerspor. Dens fem-span, fire-pyloner store skråstags understøttede del på 2.252 meter er verdens anden længste skråstags-ophæng; kun ophænget på [[Millau Viadukten]] er længere med 2.460 meter.
 
Denne bro betragtes vidt og bredt som et mesterværk indenfor ingeniørkunsten, på grund af flere unikke løsninger taget i anvendelse for at spænde over dette vanskelige sted. Disse vanskeligheder omfatter dybt vand, usikker bund for fundamentet, [[jordskælv]]s-aktivitet, sandsynligheden for [[Tsunami]]er og Korinth-bugtens ekspansion som følge af plade-tektonik[[Pladetektonik]].
 
Dens officielle navn er '''Charilaos Trikoupis Bridge'''. Charilaos Trikoupis var en 1800-tals græsk [[statsminister]], som først foreslog at bygge en bro mellem Rio and Antirio; men forehavendet var for dyrt i en tid, hvor Grækenland forsøgte at komme med i den industrielle revolution.