Naivisme: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny side: Naivisme er en samlende betegnelse for flere retninger i 1900-tallets malerkunst, der tilstræber en vis barnlighed ved at efterligne børnetegninger og ved at se stort på perspektiv og an...
 
wikificeret + kat + skabeloner
Linje 1:
{{Kilder}}
'''Naivisme''' er en samlende betegnelse for flere retninger i [[1900-talletstallet]]s malerkunst, der tilstræber en vis barnlighed ved at efterligne børnetegninger og ved at se stort på perspektiv og anvende mange detaljer i billederne. Naivismen fortsætter traditioner i folkekunsten, og der er ingen akademiske traditioner.
Til naivismen hører også nogle amatører eller søndagsmalere.
 
Naivismen som kunstretning er en bevidst udtryksform, der blev skabt af Henri Rousseau. Stilen har været dyrket i Østeuropa, i Frankrig, L. Vivin og i Sverie, E. Hallström. Naivistiske tendenser kan også spores hos kunstnere som Picasso og Heerup.
Naivismen fortsætter traditioner i folkekunsten, og der er ingen akademiske traditioner. Til naivismen hører også nogle amatører eller søndagsmalere.
 
Naivismen som kunstretning er en bevidst udtryksform, der blev skabt af [[Henri Rousseau]]. Stilen har været dyrket i [[Østeuropa]], i [[Frankrig]], L. Vivin og i Sverie, E. Hallström. NaivistiskeI tendenserden kandanske ogsånaivisme sporeser hos[[Hans kunstnereScherfig]]s somdyremotiver Picassofremtrædende ogindenfor Heerupgenren.
 
Naivistiske tendenser kan også spores hos kunstnere som Picasso og Heerup.
 
{{kulturstub}}
 
[[Kategori:Stilperioder]]