Willy Brauer: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Flej (diskussion | bidrag)
m Tilføjet lidt trivia om Willy Brauer
m Udvider
Linje 1:
'''Willy Brauer''' ([[18. september]] [[1916]] -i [[Odder]] – [[12. januar]] [[2004]]) var en [[Danmark|dansk]] fagforeningsmand og politiker.
 
Willy Brauer er født i Rosensgade 65, Sidehuset i [[Odder]], somvar søn af skrædder Adrian Brauer og hustru Ane Kathrine, født Rasmussen. Han voksede op i Rosensgade 65, sidehuset.
 
Han var uddannet [[typograf]] og var 1945-1962 formand for Dansk Typograf-Forbund i København.
Han var uddannet [[typograf]] og blev kendt som politiker i København. Han var medlem af flere forskellige venstrefløjspartier startede i [[Danmarks Kommunistiske Parti]], fortsatte i [[Socialistisk Folkeparti]] og endte i [[Venstresocialisterne]].
 
Fra 1950 til 1962 var han medlem af [[Københavns Borgerrepræsentation]], først som repræsentant for [[Danmarks Kommunistiske Parti]], senere for [[Socialistisk Folkeparti]], som han var medstifter af i [[1958]]. Han var fra [[1962]] til [[1970]] 'sporvognsborgmester' - borgmester for Magistratens 5. afdeling, der omfattede det tekniske og trafikale område. Da [[Venstresocialisterne]] blev dannet af en fraktion i SF [[1967]] fulgte han med over i det nye parti, hvor han dog ikke blev længe grundet de kaotiske forhold.
I perioden 1962-70 var Willy Brauer [[Borgmester|sporvejsborgmester]] i [[København]], først for SF derefter for VS.
 
Han trak sig tilbage fra det politiske liv [[1970]], og blev i stedet direktør for [[Amagerforbrænding]], og fra [[1973]] tillige for [[Kommunekemi]] i [[Nyborg]]. Her var han direktør til sin pensionering i [[1985]].
 
Willy Brauer er far til politikeren [[Kurt Brauer]].
 
== Eksterne henvisninger ==
*[http://www.leksikon.org/art.php?n=367 leksikonLeksikon.org] om WBWilly Brauner]
 
[[Kategori{{DEFAULTSORT:Politikere fra Danmark|Brauer, Willy]]}}
[[Kategori:Født i 1916]]
[[Kategori:Død i 2004]]
[[Kategori:Politikere fra VS]]
[[Kategori:Politikere fra SF]]
[[Kategori:Medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation]]