Diskotek: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m robot: automatisk teksterstatning: (-» +", -« +"); kosmetiske ændringer
Linje 1:
[[ImageBillede:Deli Berlin D 04.JPG|thumb|right|250px|Diskotek i [[Berlin]]]]
Et '''diskotek''' (eller '''natklub''' eller blot '''klub''') er et sted hvor en [[DJ]] spiller musik, oftest med lys- og røg-effekter. Et diskotek svarer til en [[dansebar]] eller et [[spillested]], men på diskoteker bruges der oftest [[pladespiller]] eller [[Cd]]'er til at afvikle tidens [[musik]] . Det kan være [[Disco]], [[Dance]], [[Hiphop]], [[Techno]], [[Ambient]], [[Trance]], [[Bass'n'Drum]] , [[Pop]], [[Rock]] mfl.
 
Diskotekerne opstod i [[1970'erne]], og navnet kommer oprindeligt fra græsk og betyder "opbevaringssted for skiver" (læs: grammofonplader). Fra diskotekernes ungdom blev en dansevenlig og populær musik almindelig på disse steder, og den blev ligefrem opkaldt efter dem, idet man taler om [[disco]]-musik. Den mest kendte disco-stjerne fra 1970'erne er nok [[John Travolta]]. Han slog igennem i sin rolle som den unge danser Tony Manero i filmen ''[[Saturday Night Fever]]'' (1977). Den film gør at titusinder af unge piger og drenge verden over begynder at interessere sig for dans.
Linje 13:
Et [[varemærke]], som de fleste diskoteker benytter sig af, er at man som besøgende skal være skrevet på en [[gæsteliste]], for at få adgang.
 
== Se også ==
*[[Disco]]
 
Linje 24:
* [http://www.americanheritage.com/articles/magazine/ah/1999/7/1999_7_43.shtml American Heritage: Disco (historie)]
* [http://jahsonic.com/Discotheque.html Diskotekets historie]
* [http://timlawrence.info/articles/2005/mancuso_VV.php Village Voice-artikkelen «"King of Clubs»", fortælling om Mancusos ''The Loft'']
<br clear=all>
{{Commons2|Category:Disco}}
{{musikstub}}
 
[[Kategori:Musik]]
[[Kategori:Underholdning]]
 
<br clear=all>
{{Commons2|Category:Disco}}
{{musikstub}}
 
[[ast:Discoteca]]