Rosenborg Eksercerplads: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Rosenborg eksercerplads flyttet til Rosenborg Eksercerplads: Korrekt jf. RO
m
Linje 3:
Tidligere skete den offentlige afbrænding af slidte [[penge]]sedler på Eksercerpladsen. Sedlerne destrueredes i en stor ovn på pladsen, mens Københavnerne uden for gitteret ventede på at en seddel eventuelt skulle flyve ud på gaden.
 
I idrætens barndom i slutningen af [[1800-tallet]] brugtes Eksercerpladsen til forskellige idrætsgrene; [[Kjøbenhavns Boldklub]] rådede over pladsen til træning, og havde omkring 100 drenge som trænede forskellige former for [[boldspil]], men primært [[cricket]]. Der arrangerede bl.a. i [[1883]] en av de første [[fodbold]]kampe i Danmark på Eksercerpladsen, mellem eleverne på [[Birkerød Kostskole]] og KB's juniorer, som gesterne vandt med 4-0. Københavns [[atletik]] klubber brugte også EksercerpladsEksercerpladsen til sine træninger.
 
I nyere tid har Eksercerpladsen brugts til events, som ''Slaget om København'' og koncerter bl.a med [[Leonard Cohen]]. Sommeren [[2009]] skal [[Det Kongelige Teater]] også spille på Eksercerpladsen. [[Rosenborg Tattoo]], Danmarks største militære [[tattoo]] finder også sted på her. Eksercerpladsen har en kapacitet på 9000 tilskuere.