Green Goblin: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 18:
|}}
 
'''Green Goblin''' (Norman Osborn) er navnet på en [[fiktiv personsuperskurk i [[Marvels]] tegneserieunivers, som optræderer iskabt [[tegneserier]]af fraden [[Marvelberømte Comics]]tegneserieforfatter Stan Lee og tegneren Steve ditko.
FigurenGoblin optrådteoptræder allerførstfor første gang i ''"Amazing Spider-Man''" #14 (juliJuli [[1964]]) og blev skabt af writer [[Stan Lee]] og tegneren [[Steve Ditko]].
Han har fra starten været kriminel, men er med tiden blevet mere psykopatisk og manipulerende.
Den originale og nutidige Green Goblin er '''Norman Osborn''', som først optrådte i ''Amazing Spider-Man'' #37. Efter at et serum ændrede industrialisten Norman Osborns psysiske færdighed og intelligens, men det drev ham også til vanvid. He "adopterede" et [[Halloween]]-agtigt kostume, med et utal af high-tech våben. Man lægger især mærke til de her [[håndgranat]]-lignende "Pumpkin Bombs" ("Græskar Bomber"), imens han flyver på en flagermus-formet "Goblin-Glider" for at terroisere [[New York City]].
 
 
== '''Tilblivelsen af Green Goblin''' ==
 
Norman Osborn var en rig og benhård forretningsmand, der alene forsøgte at opfostre sin søn, [[Harry Osborn]], efter hans kone gik bort.
Norman var selv opvokset i fattigdom, og var efter han kom til penge, blevet overbevidst om at man kunne købe sig til alting.
Han hjalp ikke sin søn med lektierne, hvis de tog til sportskamp, blev det uden snak, og millitært fokus på kampen, og selvom Norman var meget gavmild, med penge, kunne det ikke kompensere for den kærlighed, hans søn ikke fik.
Helt galt, gik det dog først, da en grøn væske som Dr. Strom, en videnskabsmand som arbejde for Norman Osborn, havde lavet, eksploderede i hovedet på Norman.
Osborn blev kørt på hospitalet, og lægerne så at der var skader langt inde i hans hjerne, hvilket senere ville vise sig at være mere sandt, end de kunne have fantasi til at forestille sig.
Norman var overbevidst om at hans fysiske styrke var betydelig øget, og hans intelligens ligeså.
Han påtog sig rollen som Green Goblin.
Med våben som Hånd-granater ("Pumpkin-bombs"), handsker i stand til at skyde laser ud af fingrene og en flagermus-formet "Goblin-Glider", var han klar til at styre den kriminelle scene i New York.
Det skulle dog vise sig at blive hårdere end forventet.
 
 
[[Kategori:Fiktive personer]]