Basserne: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Linje 8:
== Persongalleri ==
* '''Jens Fup''' er seriens oprindelige titelfigur og menig soldat i Pløresødallejrens 1. kompagni. Han er doven anlagt og prøver ofte at undgå diverse pligter. Heldet er dog ikke altid med ham, så hyppige køkken- og vagtjenester er ofte en del af dagens orden.
* '''SergentOversergent Orville Bulder''', bedre kendt som '''Sjanten''' er Jens Fups overordnede. Han er påfaldende tyk, men det bør man ikke nævne hvis man ikke vil ende i den gale ende af hans solide knytnæve. Ofte på nakken af Jens Fup.
* '''Otto''' er SjantenssSjanten's menneskelignende hund, der går på to ben og i sergentuniform. Taler ikke, men bider gerne.
* '''Juan''' er Jens Fups ven og kompagniets skørtejæger.
* '''Fjotte''' er kompagniets dumrian. Misforstår konstant ordrer og bemærkninger og skaber jævnligt problemer for sig selv og andre.
Linje 17:
* '''Løjtnant Pjock''' er Sjantens overordnede. Som navnet siger lidt af et pjok, men med store drømme.
* '''Løjtnant Flap''' er også tilknyttet 1. kompagni. Han er sort, hvilket han går meget op i.
* '''Kaptajnen''', også kaldet "Skipper", har den lidet ønskværdige stilling som 1. kompagnis chef.
* '''Majoren''' er Generalens højre hånd og jævnlig samtalepartner.
* '''General Amos Langsohm''', i daglig tale '''Generalen''' er øverstbefalende for Pløresødallejren. Et utaknemmeligt job, der ikke bedres af en utilfreds kone. Drømmer om forfremmelse og har et godt øje til frk. Olsen.
Linje 26:
* '''Martha''' er Generalens håndfaste kone og den, der har bukserne på i hjemmet.
* '''Leif''' er lejrens computernørd. Han render altid rundt med mindst en teknologisk gadget (oftest mobil) hvis ikke han sidder ved sin pc.
* '''Yap''' også kaldt "KoporalKorporal Yap" dukkede op i serien i 1990. Han medvirkede meget i starten, men efterhånden blev der længere mellemrum. Han blev aldrig lige så naturlig som Ljt. Flap.
* '''Sgt. Babs''' er sjantens overmand. Blev først set i Basserne i 1986. I starten var hun strid og barsk, men efterhånden blev hun mildere. Sgt. Babs har en kat, som hedder Bella.