Automatic Train Protection: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m ret link
Linje 11:
'''Det mobile ATP''' kan også bruges på strækning med fuld ATC, hvilken må sker på strækning på [[Snekkersten]]-[[Helsingør]] for togene til og fra [[Hillerød]], hvor det højeste hastighed er 100 km/t. Dog på andre strækninger er den højeste hastighed 70 km/t, da mange af oplysning kun vises via et [[førerrumssignal]], hvilken mobil ATP ikke er blevet udstyret med. Dog kan den mobile udstyr bruge alle oplysning fra ATC-systemet til fx udregning af en bremsekurve foran et signal, således at toget kan bruges til standsning inden fare punktet - hvilken kan udnyttes på strækning med [[ATC-togstop]].
 
Det mobile anlæg er installeret på alle [[Lokalbanen]]s tog efter udskrifning i [[2007]] til [[Lint 41]]. Derudover er Mobil [[Automatic Train Protection|ATP]] er også blevet installeret på et par af [[Railion Danmark|Railion]]'s [[rangerlokomotiv]]er, hvor hastigheden ikke betyder noget ved kørsel på strækninger med fuld ATC.
 
Baggrunden for indførelsen af ATP på Hornbækbanen var flere ulykker og uheld på banen, hvor flere tog støtte ind i hinanden: Ved [[Ålsgårde]] den 7. oktober 1994, ved [[Frontal kollision - Grønnehave|Grønnehaven]] den 15. juli 1996 og [[Frontal kollision - ved Firhøj|Firhøj]] den 1. maj 1997.