Universität Rostock: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
SilvonenBot (diskussion | bidrag)
m Retter flertydigt link til: Medicin - Ændrede link(s) til Lægevidenskab; kosmetiske ændringer
Linje 1:
[[BilledeFil:Rostock Universität 1.jpg|thumb|250px|Universitetet.]]
'''Universität Rostock''' er et [[universitet]] beliggende i [[Rostock]], [[Tyskland]]. Universitetet blev grundlagt allerede i [[1419]], hvilket gør det til et af [[Nordeuropa]]s ældste og det ældste i [[Østersø]]regionen. Med sine 14.500 studerende er det [[Mecklenburg-Vorpommern]]s største videregående uddannelsesinstitution.
 
Oprindeligt havde universitetet tre [[fakultet]]er – [[jura]], [[Lægevidenskab|medicin]] og [[filosofi]] – men i dag består det af ni, nemlig jordbrug og miljø, informations- og elektroteknik, jura, medicin, [[matematik]] og [[naturvidenskab]], maskin- og fartøjsteknik, filosofi, erhverv, [[sociologi]] og [[teologi]]. Det juridiske fakultet blev lukket af [[DDR]]-regimet og åbnede igen i [[1989]].
 
I forbindelse med universitetets 500-års-jubilæum i [[1919]] blev [[Albert Einstein]] og [[Max Planck]] udnævnt til æresdoktorer ved universitetet. Af andre kendte med tilknytning til universitetet kan nævnes danske [[Tycho Brahe]], filosoffen [[Rudolf Steiner]] og forfatteren [[Walter Kempowski]].
Linje 8:
Den nuværende rektor, nr. 904 i rækken, er professor Thomas Strothotte.
 
== Eksterne henvisninger ==
{{commonscat|Universität Rostock}}
* [http://www.uni-rostock.de/ Universität Rostocks hjemmeside]