Ludvig Holstein-Ledreborg: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m typo
Gsc (diskussion | bidrag)
m Tilføjet overskrifter
Linje 2:
'''Johan Ludvig (Louis) Carl Christian Tido Holstein, lensgreve til Ledreborg''' ([[10. juni]] [[1839]] i [[Hochberg]] i [[Württemberg]] - [[1. marts]] [[1912]] i Ledreborg).
 
==Baggrund==
Søn af [[Christian Edzard Moritz Lensgreve Holstein til Ledreborg]] og [[Caroline Louise comtesse Lefeubre de Marpalu]].
 
Line 8 ⟶ 9:
I [[1867]] gift med [[Ingeborg de Løvenørn]].
 
==Politisk karriere==
I [[1872]] var han valgt til [[Folketinget]], først som uafhængig konservativ, men fra [[1875]] i [[Det forenede Venstre]]. I 1890 forlod han Folketinget.
 
I [[1895]] arvede han grevskabet til [[Ledreborg]].
 
Efter [[systemskiftet]] i [[1901]] takkede han nej til tilbuddet om at blive regeringsleder i den første [[Venstre]]-regering;, men da konflikten mellem [[Niels Neergaard]] og [[J.C. Christensen]] truede både forsvarssagen og det politiske system i det hele taget, indvilligede han i at danne en regering.
 
Holstein var [[konseilspræsident]] fra [[16. august]] til [[28. oktober]] [[1909]] og [[forsvarsminister]] fra [[18. oktober]] til [[28. oktober]] [[1909]]. [[Ministeriet Holstein-Ledreborg]] var desuden den første [[mindretalsregering]] i Danmark. Regeringen havde to programpunkter: 1. At sikre [[parlamentarisme]]n; 2. At sikre forsvarsordningen gennemførelse.