Madret: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Tobiz (diskussion | bidrag)
No edit summary
Tobiz (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 1:
'''Madretter''' opdeles i [[forret]] (madretten før den hovedsagelige ret), [[hovedret]] (den hovedsagelige madret), og [[dessert]] (madretten efter den hovedsagelige madret). Mad(og drikke) er en af de vigtigste basis for os [[mennesker]]. Desuden elsker os mennesker at lave madretter og spise dem. [[Generationer]] efter generationer bæres familieopskrifter og selvopfundne madretter og sidenhen blevet populærer. F. eks var boller i karry en hemmelig familieopskrift på en madret. Senere blev madretten fortalt til familiens venner og naboer sådan blev det ved i lang tid. Og nu er den en kendt madret, især i [[Danmark]].
 
Forretten er den ret, hvor det er meningen ikke at mætte en helt, men istedet forstærke [[smagsløg]]et. F. eks opskriften Veggie Masala. I de fleste tilfælde vil forretten smage [[salt]], [[umami]], surt og [[bittert]].
Linje 6:
 
Desserten er den sidste madret man spiser hvor man skal blive fuldstændig mæt (ikke propmæt). F.eks. opskriften Brownies. I de fleste tilfælde vil desserten smage sødt og bittert.
Man behøver dog ikke at spise alle tre måltider, men der skal altid have hovedret med. Man kan også spise mere end en forret, hovedret og dessert. De tre vigtigste måltider om dagen er morgenmad, frokost og aftensmaden. Der er også to små, små måltider imellem.
 
{| class="wikitable"