Madret: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Tobiz (diskussion | bidrag)
No edit summary
m Typo fixing, Replaced: istedet → i stedet,
Linje 1:
'''Madretter''' opdeles i [[forret]] (madretten før den hovedsagelige ret), [[hovedret]] (den hovedsagelige madret), og [[dessert]] (madretten efter den hovedsagelige madret). Mad(og drikke) er en af de vigtigste basis for os [[mennesker]]. Desuden elsker os mennesker at lave madretter og spise dem. [[Generationer]] efter generationer bæres familieopskrifter og selvopfundne madretter og sidenhen blevet populærer. F. eks var boller i karry en hemmelig familieopskrift på en madret. Senere blev madretten fortalt til familiens venner og naboer sådan blev det ved i lang tid. Og nu er den en kendt madret, især i [[Danmark]].
 
Forretten er den ret, hvor det er meningen ikke at mætte en helt, men istedeti stedet forstærke [[smagsløg]]et. F. eks opskriften Veggie Masala. I de fleste tilfælde vil forretten smage [[salt]], [[umami]], surt og [[bittert]].
 
Hovedretten er den madret hvor det er meningen at blive nogenlunde [[mæt]]. F. eks. opskriften Chicken Tikka. I de fleste tilfælde vil hovedretten smage salt, umami og surt.
Linje 29:
*[[Landbrug]]
*[[Vegetar]]
 
{{maddrikstub}}
 
[[Kategori:Madretter]]
 
 
{{maddrikstub}}