Kulusuk: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Fjerner version 4129919 af Lena Dyrdal Andersen (diskussion)
No edit summary
Linje 8:
 
Der er kirke, en nybygget skole fra 0. til 9. klasse, forsamlingshus, sygeplejestation, servicehus og butik, [[hotel]] og vandrehjem og et sælskindsværksted i bygden.
Ca. 3 km uden for Kulusuk ligger [[Østgrønlands internationale lufthavn]], som blev anlagt som flybase af amerikanerne i 1956 i forbindelse med oprettelsen af DYE 4 (DEW Line.)
 
Det tager ca. 40 minnutter at vandre fra lufthavnen ind til bygden. Turen går igennem
den arktiske tundra, med arktisk flora og smørblomster. Man kan også tage turen direkte op i bakkerne til en fjeldsø, før man påbegynder nedstigningen til byen. Se også gravpladsen, som er udsmykket med plastikblomster.
 
Flyvarslingssystemet DYE-4 ([[DEW Line]]) i Kulusuk blev lukket 1991, efter at DYE-2 og DYE-3 på indlandsisen blev lukket. De fire DYE stationer blev lukket i starten af 1990-erne. DYE-2 og DYE-3, der lå på indlandsisen, kunne ikke længere forlænge deres ben ned i isen, og [[DEW Line]] blev opgivet, set i perspektivet af at [[Den kolde krig]] var ophørt.
DYE-2 og DYE-3, der lå på indlandsisen, kunne ikke længere forlænge deres ben ned i isen, og [[DEW Line]] blev opgivet, set i perspektivet af at [[Den kolde krig]] var ophørt.
== Eksterne henvisninger ==