Hospitalsskib: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
fra en-wiki
 
m Flertydige WL: privatprivat ejendomsret
Linje 26:
Moderne hospitalskibe har påmalet store røde kors eller røde halvmåner for at tydeliggøre deres juridiske beskyttelse under [[Genevekonventionen]]s krigslove. I [[1945]] foretog [[Royal Air Force]] et angreb på det [[Tyskland|tyske]] hospitalsskib SS Deutschland og mange mennesker mistede livet. Det spekuleres i om skibet var korrekt mærket som et hospitalsskib. Selv ordentligt afmærkede skibe er dog ikke sikre. De store røde kors stoppede ikke en japansk [[ubåd]]s sænkning af det [[Australien|australske]] hospitalsskib AHS Centaur den [[14. maj]] [[1943]] ud for [[Queensland]]. Det tyske hospitalsskib ''Tübingen'' blev sænket af britiske [[jagerfly]] ud for [[Istrien]] den [[18. november]] [[1944]]. Det japanske hospitalsskib ''Buenosuairesu-maru'' den [[26. november]] 1943 under et [[luftangreb]].<ref>http://homepage2.nifty.com/i-museum/19431126buenosailes/buenosaires.htm</ref>
 
Nogle hospitalsskibe, såsom SS Hope hører under [[privat ejendomsret|private]]e [[organisation]]er og hører ikke under nogen flåde.
 
Det [[Storbritannien|britiske]] [[Royal Navy#Royal Fleet Auxiliary|Royal Fleet Auxiliary]]s skib RFA Argus vil kunne karakteriseret som et hospitalsskib, men da det er bevæbnet kan det ikke falde under denne kategori<ref>[http://www.globalsecurity.org/military/world/hospital-ships.htm World Wide Hospital Ships]</ref>, det er derfor benævnt som et modtagelsesskib for sårede.