Kunstnerisk frihed: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Bot: Kosmetiske ændringer
lix
Linje 1:
'''Kunstnerisk frihed''' er den [[frihed]] [[kunstner]]e har til at afvige fra den almindelige [[Kunstværk|værkforståelse]].
LigeHorats sidenhar benyttet sig af den digteriske frihed. [[denDen franske revolution]] harhavde begrebet kunstnerisk frihed været endagsordenen afsammen hjørnestenenemed ilighed og broderskab. I et [[demokrati]]et, i demokratier mener man, at politik ikke bestemme over [[kunst]]en. Kunstnerne skal have lov til at male, komponere og skrive som de vil, også selv om de kritiserer samfundet.
 
Kunstnerisk frihed er den frihedfriheden kunstnere har til at anskue, fremstille, dokumentere eller udtrykke virkeligheden i et kunstnerisk perspektiv,. detDet kan være i form af at give det dagligdags eten lilleny twistsynsvinkel, sætte det ind i uvante rammer, give historien "en krølle på halen" - eller perspektivetdet kan antage en autonom værkshelhed i nyskabt surreel form. Med den kunstneriske frihed står det altså til enhver tid kunstneren frit for til stadighed at forøge og berige sit værk/sine værker med en merbetydning, man som beskuerbeskueren ikke nødvendigvis på forhånd ville have kunnet forvente ud fra værkets umiddelbare eller tilsyneladende iboende logik.
 
[[Kategori:Kunst]]