Jimmy Page: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
linkfix, fjerner spekulation om oprindelsen til navnet Jimmy,,,
Linje 1:
[[Fil:JimmyPage.jpg|thumb|right|Jimmy Page]]
'''James Patrick Page''' (bedre kendt som '''Jimmy Page''') er født den [[9. januar]] [[1944]], og han anses for at være en af de mest indflydelsesrige [[guitarist]]er inden for [[rock]]. Han var grundlæggeren af [[blues rock]]-gruppen [[Led Zeppelin]] og før det medlem af [[The Yardbirds]] fra [[1966]] til [[1968]]. Navnet kan formodes at være hentet fra Jimi Hendrix.{{kilde mangler|dato=Uge 8, 2009}}
 
Page er født i den vestlige forstad til [[London]], Heston, som søn af en lægesekretær og en fabriksformand. Page begyndte at spille guitar i 12-års alderen med [[rockabilly]] guitarister såsom [[Scotty Moore]] og [[James Burton]] som idoler. Han var også en stor fan af [[Elvis Presley]], og Presley-nummeret ''Let's Play House'' var et af de første numre, han lærte at spille på sin første [[elektrisk guitar|elektriske guitar]], en brugt [[Gibson]]. Page var dog også inspireret af akustiske [[folk (musik)|folk]]-guitarister, især [[Bert Jansch]] og [[John Renbourn]] og også [[blues]]-musikere som [[B.B. King]] og [[Elmore James]]. Da han var 14 år gammel, var Page med på [[ITV]]s ''Search For Stars'' program.
Linje 10:
Den [[20. marts]] [[1965]] blev Page tilbudt pladsen som guitarist i [[The Yardbirds]] efter [[Eric Clapton]]. Page takkede dog nej, og foreslog i stedet [[Jeff Beck]]. Den [[16. maj]] [[1966]] blev ''Beck's Bolero'' indspillet af [[trommeslager]]en [[Keith Moon]], [[El-bas|bassisten]] [[John Paul Jones]], [[Keyboard (instrument)|keyboard]]-spilleren [[Nicky Hopkins]], Jeff Beck og Jimmy Page. Dette gav Page idéen til at samle en gruppe med [[John Entwistle]] som bassist (snarere end Jones). Dette projekt blev dog ikke til noget, da man manglede en forsanger. Få uger efter fik Page igen tilbuddet om at være med i The Yardbirds, denne gang som bassist. Han skiftede dog hurtigt til guitar, som gav The Yardbirds to guitarister. Interne slagsmål gjorde dog, at gruppen faldt mere eller mindre fra hinanden, men Page dannede hurtigt ''The New Yardbirds'', da han havde nogle koncert-obligationer i [[Danmark]]. Efter blot nogle få koncerter, ændrede gruppen navn til [[Led Zeppelin]].
 
Pages tidligere erfaring både i studiet og med The Yardbirds var en kritisk del af Led Zeppelins success i [[1970'erne]]. Som sangskriver, guitarist og producer for Led Zeppelin var han med til at definere rock-lyden af en generation. Page er kendt for hans [[Gibson]] [[Les Paul]] guitar, og [[Marshall Amplification|Marshall]] [[Elektronisk forstærker|forstærker]], dog han ofte brugte [[Fender]] [[Telecaster]]-guitarer i studiet, såvel som [[Supro]]-forstærkere.
 
== Eksterne henvisninger ==