Rudolf Hess: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 45:
Dommen blev fængsel på livstid i [[Spandau-fængslet]] i [[Berlin]], hvor han sad til sin død i 1987. Andre af de dømte sad også i fængslet, men flere af dem blev løsladt på grund af svigtende helbred. Fra [[1966]] var Hess den eneste fængslede, og mange gik ind for hans løsladelse. Således mente Churchill, at Hess var blevet mere et psykiatrisk tilfælde end et kriminelt. Men Sovjetunionen modsatte sig en løsladelse.
 
== Hess' sygdom og død ==
 
8.juli 1986 blev Hess ført fra Spandau-fængslet i Vestberlin til et engelsk militær hospitalmilitærhospital. Han var blevet ramt af et hjerteanfald, men kunne få dage efter vende tilbage til Spandau-fængslet. Han var stærkt svækket mentalt og døde 93 år gammel efter [[selvmord]] ved [[hængning]] efter i alt 46 års fængsling.
 
Rudolf Hess er siden blevet kultfigur for det nynazistiske miljø, og myterne om hans flugt til Storbritannien og specielt om hans død er betydeligtalrige.
 
Hess er kædet sammen med Rudolf Steiners [[Antroposofi]]. Som sværmer for [[okkultismen]] og det oversanselige skulle Hess være inspireret af [[Rudolf Steiner]], og han følte sig som beskytter af [[Steinerskole]]rne.
 
Hess er begravet i [[Wunsiedel]]. Lokalbefolkningen har protesteret mod nynazistiske demonstrationer ved at bruge slagordet: "''Wunsiedel ist bunt, nicht braun!''" På hans gravsten står "Ich hab's gewagt" - ''Jeg har vovet det''.