Jakob Wilms: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
billede formateret
Linje 1:
[[Fil:Jakob11-pic.jpg|thumb|200px|Jakob Wilms]]
'''Jakob Wilms''' (født [[7. januar]] [[1986]]) er en [[Danmark|dansk]] [[forfatter]] og [[digter]], som specielt er kendt for sin debutroman ''Et bliks hukommelse''.{{kilde mangler|dato=Uge 29, 2010}} Bogen blev skrevet, da Wilms var 16 år og blev udgivet første gang i 2004.
 
== Biografi ==
Jakob Wilms voksede op i [[Bagsværd]] og [[Farum]]. I [[2002]] startede han på golf-college i [[Himmerland]] Country Club nær [[Aars]] med drømmen om en fremtid som professionel [[golf]]spiller. Dette blev ikke til noget, så i stedet begyndte han omkring nytår 2002-[[2003]] at skrive romanen ''Et bliks hukommelse'', som blev udgivet i [[2004]] på Underskoven. Romanen blev genudgivet i en revideret version i 2005 hos Dansklærerforeningens[[Dansklærerforeningen]]s Forlag, og derigennem brugt i mange af landets folkeskoler, som et led i danskundervisningen på de ældste klassetrin. Siden 2004 har han været bosiddende på [[Indre Nørrebro]], København. I marts [[2008]] udkom Wilms' anden roman ''Med hovedet først?'' på CDR-forlag.
 
Jakob Wilms har taget [[HF]][[Efterslægtselskabets Skole|Efterslægten Bellahøj]] i [[2007]], og efterfølgende har han taget en [[Bachelor of science|B.Sc.]] in International Business and Politics fra [[Copenhagen Business School]]. Udover dette har han studeret Political Science og History of Economic Theory på [[University of Bristol]] i [[Storbritannien]]. Han er nu bosiddende i [[Cuernavaca]], en forstad til [[Mexico City]], hvor han studerer [[spansk (sprog)|spansk]].
Jakob Wilms voksede op i Bagsværd og Farum. I 2002 startede han på golf-college i Himmerland Country Club nær [[Aars]] med drømmen om en fremtid som professionel [[golf]]spiller. Dette blev ikke til noget, så i stedet begyndte han omkring nytår 2002-2003 at skrive romanen ''Et bliks hukommelse'', som blev udgivet i 2004 på Underskoven. Romanen blev genudgivet i en revideret version i 2005 hos Dansklærerforeningens Forlag, og derigennem brugt i mange af landets folkeskoler, som et led i danskundervisningen på de ældste klassetrin. Siden 2004 har han været bosiddende på Indre Nørrebro, København. I marts 2008 udkom Wilms' anden roman ''Med hovedet først?'' på CDR-forlag.
 
Jakob Wilms har taget HF på Efterslægten Bellahøj i 2007, og efterfølgende har han taget en [[Bachelor of science|B.Sc.]] in International Business and Politics fra [[Copenhagen Business School]]. Udover dette har han studeret Political Science og History of Economic Theory på [[University of Bristol]] i [[Storbritannien]]. Han er nu bosiddende i Cuernavaca, en forstad til [[Mexico City]], hvor han studerer [[spansk (sprog)|spansk]].
 
== Bibliografi ==