Hjælp:OpenStreetMap: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m katfix
m edit intro
Linje 1:
[[fil:OpenStreetMap-example-no.png|400px|thumb|Eksempel fra norsk wikipedia med Wikipediaartiklen [[Operahuset i Oslo]] med åbnet kort og pop-up henvisning til artiklen [[Kontraskjæret]]. Der er en række andre artikler som også er markeret på kortet.]]
MangeDet Wikipedia-artiklerer indeholdernu koordinater.muligt Dermed ermed detet muligttastetryk, dynamisk at placerese et geografisk'''OpenStreetMap'''-kort stedi en etWikipedia-artikel kortmed koordinater. DetDermed er nudet muligt dynamisk at læggeplacere enet direktegeografisk henvisningsted til et [[OpenStreetMap]]-kort ind i artiklen med et tastetryk. Kortet kan indeholde billeder fra commons og henvisninger til andre Wikipedia artikler som beskriver andet i samme område.
 
Mange Wikipedia-artikler indeholder koordinater. Dermed er det muligt at placere et geografisk sted på et kort. Det er nu muligt dynamisk at lægge en direkte henvisning til et [[OpenStreetMap]]-kort ind i artiklen med et tastetryk. Kortet kan indeholde billeder fra commons og henvisninger til andre Wikipedia artikler som beskriver andet i samme område.
 
== OpenStreetMap og Wikipedia ==
[[OpenStreetMap|OpenStreetMap]] er som Wikipedia et frivilligt projekt hvor mennesker over hele verden bidrager med deres geografiske kundskaber og laver frie geografiske data.