Elektrisk stol: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Bot: Tilføjer beskrivelse til eksterne links, se FAQ
Linje 10:
<ref>[http://inventors.about.com/library/weekly/aa102497.htm Death and Money - The History of the Electric Chair<!-- Bot genereret titel -->]</ref>
 
Den første som blev henrettet i stolen var [[William Kemmler]] i New Yorks Auburn Prison [[6. august]] [[1890]]. Fra 1897 til 1908 blev den elektriske stol indført i [[Ohio]], [[Massachusetts]], [[New Jersey]] og [[Virginia]], og den blev snart den overvejende metode i USA. Denne plads holdt den indtil midt i 1980erne, til trods for at [[gaskammer]]et fra 1950erne voksede i popularitet.
 
Harold Brown havde bygget en elektrisk stol med elektroder på hoved og fod. De skulle sende den dødbringende strøm igennem kroppen. Kemmlers henrettelse var en fiasko. 1000 volt var ikke tilstrækkeligt til at dræbe ham. Ingen vidste hvor længe strømmen skulle være tændt for at slå ihjel. De prøvede en gang mere, men denne gang tændte de for strømmen og skruede op på 2000 volt. Dette gjorde en ende på Kemmlers liv. ”Et forfærdeligt syn, værre end hængning” skrev en avis om landets første anvendelse af den elektriske stol.
 
Fra 1897 til 1908 blev den elektriske stol indført i [[Ohio]], [[Massachusetts]], [[New Jersey]] og [[Virginia]], og den blev snart den overvejende metode i USA. Denne plads holdt den indtil midt i 1980erne, til trods for at [[gaskammer]]et fra 1950erne voksede i popularitet.
 
En rekord blev sat en juliaften i 1929 da syv mænd blev henrettet, den ene efter den anden, i stolen i Kentucky State Penitentiary, Eddyville.