Tequila: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m r2.5.2) (robot Ændrer: eu:Tekila; kosmetiske ændringer
Tilføjelse af viden om forskellige kategorier af tequila samt flere links
Linje 1:
[[Fil:Tequilas.JPG|thumb|200px|Forskellige Tequila-mærker]]
'''Tequila''' er en [[mexico|mexicansk]] [[brændevin]], fremstillet af saften fra en [[agave]]art. [[Alkohol]]styrken er normalt på 40-50%. Man opdeler Tequila i forskellige varianter: 100% agave (lavet på den blå agave plante), Mixto (min. 51% af produktet er 100% agave tequila) samt Mezcal. Mezcal er også en form for Tequila - lidt ligesom [[spumante]] er en slags champagne. Forskellen mellem Tequila og Mezcal ligger i, at Tequila er begrænset til Jalisco regionen, mens Mezcal laves i andre regioner i Mexico. En god Mezcal kan således nemt være ligeså god eller bedre end en tilsvarende Tequila. Hvis du støder på en "gold" eller "Oro" Tequila, som er gylden i farven, så skyldes det at der er tilsat karamel og ikke at den har lagret på fad.
'''Tequila''' er en [[mexico|mexicansk]] [[brændevin]], fremstillet af saften fra en [[agave]]art. [[Alkohol]]styrken er normalt på 40-50%.
 
Inden for 100% agave Tequilaer findes der tre-fire typer:
Blanco/Silver = ulagret Tequila (den rene agavesmag)
Reposado = Lagret på fad, typisk whisky-fade, i mellem 3-12 måneder.
Añejo = Lagret på fad i min. 12 måneder.
Extra Añejo = Lagret ekstra længe på fad - de mest dyre og eksklusive Tequilaer.
 
Danskernes kendskab til tequila er generelt begrænset, idet de produkter der føres og er mest kendte i [[Danmark]] som oftest er af en meget tvivlsom kvalitet. De færreste er således klar over, at tequila også produceres i udgaver af en særdeles høj kvalitet. Disse udgaver kan og bør nydes som de bedste [[whisky]] og [[cognac]]. Priserne på disse produkter er dog også ofte ganske høje.
Line 8 ⟶ 14:
== Eksterne henvisninger ==
{{Commonscat|Tequila}}
* {{sprogikon|engelsk}} [http://www.tequileros.org/website-english/frameset.html Mexicos Nationale Handelskammer for Tequilaindustrien]* {{sprogikon|engelsk}} [http://www.aliassmith.com/sa/node.asp?node=439 AliasSmith - There is something about Tequila]<br />
 
[http://tequilaclub.dk/index.php TequilaClub Danmark] Importør og Tequila-eksperter som holder smagninger.<br />
 
[http://patronspirits.com/ Patron] Udover at en verdenskendt premium-tequila producent, har Patron mange videoer af deres produktion<br />
 
[http://www.donjulio.com/gateway.aspx Don Julio]<br />
 
[http://www.maduniverset.dk/show_dtypekategori.phtml?id=27 Drinksopskrifter med Tequila]<br />
 
[http://www.mixmeister.dk/tequila/premium-100-agave-tequila.html Forhandler af 100% agave Tequila]<br />
 
 
 
[[Kategori:Spirituosa]]