Maria Savery: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m WPCleaner 0.99 - Klammer starter forkert (Fundet af WP:WPCW)
m redigering af links og uforklarlig svensk tekst
Linje 1:
'''Maria Savery Als-Nielsen''' (født [[23. december]] [[1968]]) er en [[Danmark|dansk]] [[skuespiller]], [[Sceneinstruktør|teaterinstruktør]], [[koreograf]], [[komponist]] og tidligere [[balletdanser]].
 
Savery blev i [[1974]] optaget som balletbarn på [[Det Kongelige Teater]]s balletskole og blev i [[1985]] aspirant ved [[Den Kongelige Ballet]], hvor hun bl.a. medvirkede i ''[[Nøddeknækkeren]]'' og ''[[Romeo og Julie]]'', men stoppede med balleten som 17-årig. Hun fortsatte attmed at få undervisning i [[sang]] og [[skuespil]] hos [[Erik Mørk]] ochog blev i [[1987]] uddannet skuespiller fra Det Kongelige Teater, oghvor hun også var ansat vedindtil teatret til [[1990]].
 
Sin første folkelige rolle fik hun som ''Jette Kaas'' i tv-serien ''[[Ugeavisen]]'' i [[1990]]. Derefter havde hun flere engagementer som danser og senere som instruktør på en [[hiphop]]-opsætning af ''Nøddeknækkeren'' i [[2002]]/[[2003]]. Hun har desuden skrevet både tekst og musik til en [[Bubber]]-cd samt titelsangen til ''[[Den store dag]]''. Senere blev hun ansat som koreograf. Hun har desuden undervist i skuespilteknik og ballet.
 
Hun har to børn med filminstruktør [[Morten Lorentzen]] og er nu samboende med restauratør Thomas G. Sørensen. Hun er datter af [[pianist]]en [[Janne Savery]] og [[fysik]]eren [[Jens Als-Nielsen]], og søster til [[Uffe Savery]] fra [[Safri Duo]].
 
==Filmografi==
Linje 21:
 
==Kilde==
* [http://www.danskefilm.dk/skuespiller/686.html Maria Savery] på ''danskefilm.dk''
*[http://www.dr.dk/bonanza/serie/dokumentar/balletboern.htm Balletbørn - dr.dk/Bonanza]