Nordre Skole (Viborg): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Opretter
 
m præcisering
Linje 5:
Efter [[2. verdenskrig]] kom der et stigende antal elever til byskolerne [[Østre Borgerskole]] og [[Vestre Borgerskole]], og skolerne måtte bruge lokaler ude i byen for at have plads til alle elever. I [[1955]] blev 8 klasser flyttet til [[Den gamle tekniske skole (Viborg)|Den gamle tekniske skole]] i [[Reberbanen]], imens de havde gymnastikundervisning på [[Viborg Katedralskole]].
 
[[Boligselskabet Viborg]] var i gang med et stort byggeri i [[Digterparken]] og allerede i [[1953]] diskuterede byrådet i [[Viborg Kommune]] at opføre en ny skole i dette område i nordbyen som erstatning for byskolerne. I [[1957]] startede opførslen af skolen i gule [[teglsten]], på grunden imellem [[Indre Ringvej]], [[Gl. Skivevej (Viborg)|Gl. Skivevej]] og H.C. Andersens Vej. Den første del af byggeriet blev taget i brug den [[12. august]] [[1959]] og hele skolen var færdigbygget i [[1962]]. Hele skolen er i ét plan.
 
Fra starten var 400 elever indskrevet på skolen fordelt på 16 klasser. Få år efter kom elevtallet op på skolens maksimum på 900 elever. I [[2005]] havde skolen 628 elever. 10. klasserne talte på det tidspunkt 105 elever og kom fra store dele af Viborg Kommune.