Calgary: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m robot Ændrer: simple:Calgary
opsætning
Linje 1:
'''Calgary''' er en by i [[Canada]] og har 1.060.300 indbyggere.{{hvornår}} Byen ligger i den sydlige del af provinsen [[Alberta]]. Økonomien er baseret på olie, landbrug og teknologi. Calgary blev verdensberømt da byen var vært for vinter OL i 1988. Klimaet i Calgary meget koldt om vinteren og varmt om sommeren. Som en del af byens cowboykultur fejres der "Calgary Stampede" hvert år i to uger med rodeo.
 
Byen ligger 80 km fra [[Rocky Mountains]],og mange [[skiløbere]] tager et smut forbi inden de skal til [[Banff]], som er en af the Rockies skisportsbyer.
==Økonomi og erhverv==
Økonomien er baseret på olie, landbrug og teknologi. [[Artumas Group]], der har hovedsæde i byen, er noteret på [[Oslo Børs]] og opererer med olieeftersøgning i [[Tanzania]] og [[Mozambique]].
 
==Kultur==
Som en del af byens [[cowboy]]kultur fejres der "Calgary Stampede" hvert år i to uger med [[rodeo]].
===Sport===
Calgary blev verdensberømt, da byen var vært for [[vinter-OL 1988]].
 
==Geografi==
Byen ligger 80 km fra [[Rocky Mountains]], og mange [[skiløbere]] tager et smut forbi inden de skal til [[Banff]], som er en af the Rockies skisportsbyer.
===Klima===
Klimaet i Calgary meget koldt om vinteren og varmt om sommeren.
==Infrastruktur==
I det nordlige Calgary ligger også [[Calgary International Airport]] som modtager skiløbere og turister der skal op at se Rocky Mountains og stå på ski.