Aleksandr Ovetjkin: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Luckas-bot (diskussion | bidrag)
m r2.7.1) (robot Tilføjer: mn:Александр Овечкин
m Typo fixing, replaced: tredie → tredje (2)
Linje 15:
[[Columbus Blue Jackets|Columbus]]. I sin debutsæson scorede Ovetjkin et mål, der af mange anses for at være et af de bedste mål nogensinde i NHL: På vej mod målet bliver Ovetjkin tacklet til isen af [[Phoenix Coyotes]]' back [[Paul Mara]]. Glidende på ryggen i retning væk fra målet og med ansigtet vendt den forkerte vej, lykkedes det for Ovetjkin, med én hånd på staven, at skrabe pucken i mål bag Coyotes' målmand [[Brian Boucher]]. Om målet sagde Ovetjkin: "Jeg var bare heldig. Jeg har aldrig gjort det før."
 
Hans [[rookie]]-sæson var i det hele taget en stor personlig succes for Ovetjkin og han sluttede sæsonen som nr. 3 på NHL's pointliga med 52 mål og 106 points. Hans 106 points var desuden den tredietredje-bedste point-total nogensinde af en rookie i NHL.
 
Efter sæsonen vandt Ovetjkin det såkaldte [[Calder Memorial Trophy]] som årligt gives til ligaens bedste [[rookie]]. Et trofæ han i øvrigt vandt foran [[Pittsburgh Penguins|Pittsburghs]] [[Sidney Crosby]].
Linje 28:
I [[2004]] blev Ovetjkin udtaget til turneringen [[World Cup of Hockey]]. Han var den yngste spiller ved turneringen der havde deltagelse af de bedste spillere fra NHL.
 
Han deltog for tredietredje og sidste gang ved [[Junior-VM i ishockey]] ved årsskiftet 2004-05. Her måtte han 'nøjes' med en sølvmedalje. Han blev dog valgt som turneringens bedste forward og udtaget til turneringens All-Star-hold.
 
I [[VM i ishockey 2005|2005]] deltog Ovetjkin for første gang ved [[VM i ishockey]]. Han scorede 5 mål og lavede 3 assists. Dette gav ham en ottende-plads på turneringens topscorerliste.