Den guddommelige Komedie: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m →‎Purgatoriet: Retter flertydige WL (Tarm) ved brug af AWB
No edit summary
Linje 1:
[[Fil:Dante Titelseite.jpg|thumb|right|Forsiden af Codex Altoniensis, et illumineret håndskrift af Den Guddommelige Komedie]]
''''La Divina Commedia'''' (''Den Guddommelige Komedie'') er det mest berømte værk af [[Dante Alighieri]], en [[Firenze|florentinsk]] digter, på brudfladen mellem [[middelalderen]] og [[renæssancen]], som skulle have gjort en imaginær rejse mod det hinsidige. Hans digt var helligt for ham, og blev hurtigt omtalt som "guddommeligt" af andre. Dante er både ''auctor'' (forfatter) og ''actor'' ([[aktør]]/[[skuespiller]]) i sit digt, og af samme grund kan La Divina Commedia betragtes som den første europæiske jeg-roman. Han er selv hovedpersonen i et af sine digte, som i lang tid blev kaldt ''Il Dante''.
 
Værket er ikke komisk, trods titlen. Titlen ''Commedia'' som var den oprindelige titel på værket, hentyder dels til, at historien starter ulykkeligt, og slutter i Himmelen hos [[Gud]], dels til at dets stil ikke er entydigt ophøjet, som i en klassisk tragedie men blandet.