Bono: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Luckas-bot, fjerner ændringer fra 88.85.43.96 (diskussion | bidrag)
Linje 42:
 
== U2 ==
U2 (som først hed Feedback, senere The Hype, og til sidst U2, efter idé af Steve Averil) etablerede sig hurtigt på Dublins punkrock-scene, og skabte sig sin egen lyd og et rygte som et godt liveband. Specielt deres karismatiske forsanger Bono imponerede med sin sceneoptræden - med hvilken han nåede ud til publikum gennem fysisk kontakt og drastiske stunts. De blev dannet i [[1976]] og var i [[1980]] i besiddelse af en kontrakt (det skal siges, at Island Records, deres daværende og nuværende selskab, var en af de sidste muligheder - der var ingen, der ville have dem) samt et flot debut album, Boy. I starten af [[1980'erne]] blev U2 et mere og mere kendt navn, og i [[1985]] var de et stort navn på den internationale rockscene. Deres virkelige gennembrud, som sikrede dem stjernestatus, var tilblivelsen af klassikeren The Joshua Tree fra [[1987]], som vandt flere Grammy Awards og blev skamrost af kritikerne. Opfølgeren til dette fabelagtige album, Rattle & Hum, blev dog knap så stor en succes, (dette skete da Bono sled sin stemme op, under studie-udgaven af "God Part II") og en optrædelse af "Sunday Bloody Sunday") og gruppen blev nødt til at genopfinde sig selv.
 
Dette skete i form af det endnu mere legendariske album [[Achtung Baby]] fra [[1991]] samt den gigantiske turne, Zoo TV. Tilblivelsen af Achtung Baby skete for en stor del i de legendariske Hansa-studier i Berlin og er præget af tidens strømninger, sammenbruddet i Øst, moderne elektroniske instrumenter og den generelle optimisme og [[weltschmerz]], som på en og samme gang definerer såvel Berlin som Achtung Baby.
 
Rent musikalsk har U2 i løbet af [[1990'erne]] spillet en meget mere eksperimenterende form for musik, hvor de inddrog langt flere tekniske effekter end før set i deres musik. Efter floppet med deres Popmart-turne i [[1997]], som næsten ruinerede dem - showet kostede en kvart million dollars at holde kørende PR. DAG trappede U2 ned, og kom i efteråret [[2000]] tilbage med kæmpehittet og den kritiske succes, All That You Can't Leave Behind - en tilbagevenden til rock-rødderne fra 80'erne uden at miste tidens toneklang. Albummet modtog i alt 7 Grammy Awards, og hver single fra pladen er blevet Grammy belønnet. Deres dertilhørende turné blev den næstmest indtjenende i historien.