Enhedslisten: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Indsat henvisning til Enhedslistens syn på kommunisme
fjernet pleonasmen demokratisk socialisme. man kan ikke have socialisme uden demokrati og omvendt ikke have demokrati uden socialisme.
Linje 62:
|website = [http://www.enhedslisten.dk/ enhedslisten.dk]
}}
'''Enhedslisten – De Rød-Grønne''' er et [[Danmark|dansk]] [[socialisme|socialistisk]], [[kommunisme|kommunistisk]]<ref>[http://www.enhedslisten.dk/enhedslistens-principprogram Enhedslistens principprogram]: ''"¨En socialisme, der peger frem mod et klasseløst/kommunistisk samfund. Dvs. et samfund, hvor den enkeltes frie udvikling er betingelsen for alles frie udvikling, og et samfund hvor enhver yder efter evne og nyder efter behov."'' </ref> og [[grøn ideologi|grønt]] [[politisk parti]], der er det mest venstreorienterede parti i [[Folketinget]]. Blandt hovedpunkterne for partiet er et samfund baseret på [[demokratisk socialisme]]<ref>Demokratisk socialisme er ikke det samme som "socialdemokrati". Demokratisk socialisme er et udtryk, som bruges til at skelne det fra kommunisme, som er blevet betegnelsen for socialistiske diktaturer. [http://www.enhedslisten.dk/enhedslistensanti-principprogram Enhedslistens principprogram]: ''"Demokrati betyder for os folkets magt. Socialismen skal udvide de demokratiske rettigheder og de personlige og kollektive frihedsrettigheder og gøre dem reelle - ikke indskrænke demkapitalisme, som vi tidligere har set det gjort i socialismens navn."'' </ref>socialisme og [[økologi]].
 
Partiets [[partibogstav|listebogstav]] er Ø. I Folketinget anvendes forkortelsen ''EL'', i pressen sommetider også ''Enh.'', ''Enhl.'' eller ''EnL''. Enhedslisten har som det eneste parti i Folketinget ingen formand, men ledes i stedet kollektivt, dog er [[Johanne Schmidt-Nielsen]] [[politisk ordfører]] og dermed [[de facto]] leder i Folketinget. Enhedslisten har ingen egentlig ungdomsorganisation, men henviser til [[Socialistisk UngdomsFront]], som har en samarbejdsaftale med Enhedslisten.