Joachim B. Olsen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Linje 10:
'''Joachim Brøchner Olsen''' (født [[31. maj]] [[1977]] i [[Aalborg]]) er en dansk [[folketing]]spolitiker og tidligere professionel sportsudøver, der repræsenterer [[Liberal Alliance]]. Ved [[Folketingsvalget 2011]] blev Joachim B. Olsen indvalgt i [[Folketinget]] for partiet. Han er partiets integrations-, arbejdsmarkeds- og sundhedsordfører.
 
Joachim B. Olsen er tillige tidligere [[Danmark|dansk]] [[kuglestød]]er, som var blandt de bedste i verden. Hans personlige rekord på 21,61 meter fra [[2007]] er [[Danske rekorder i atletik|dansk rekord]].
Han har været med i otte internationale finaler i træk ved [[Olympiske lege|OL]], [[VM i atletik|VM]] og [[EM i atletik|EM]], hvilket er rekord.{{cn}} Den [[22. juli]] [[2009]] meddelte han, at han har valgt at indstille karrieren pga. skader. <ref>[http://sporten.tv2.dk/article.php/id-23858411:joachim-b-indstiller-karrieren.html sporten.tv2.dk: Joachim B. indstiller karrieren]</ref>
 
I [[2008]] deltog Joachim B. Olsen i [[tv]]-programmet "[[Vild Med Dans]]" sammen med [[danser]]en [[Marianne Eihilt]]. De vandt konkurrencen og sidenhen har han deltaget i programmet "[[Hvem kan slå...]]" sammen med [[Marianne Eihilt]] og senere [[Andrea Elisabeth Rudolph]]. Han har desuden deltaget i tv-programmet "[[Den Store Klassefest]]", som blev sendt på [[TV 2]] i foråret [[2009]]. Han er også en frontfigur i "[[Klima-DM]]", der er en event, der forsøger at få danskere til at spare på deres energiforbrug til fordel for [[miljø]]et.