Ole Sohn: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Viggoodin, fjerner ændringer fra 94.145.224.198 (diskussion | bidrag)
Linje 146:
 
Hvilken rolle Ole Sohn har spillet i denne støtte og hvor meget han vidste har ikke været helt klart. Men før han var formand for DKP sad han i seks år i DKPs centrale ledelse i partiets centralkommite. Hvor alle formentlig havde en fornemmelse af støttens omfang.
 
Den 25. april 1992 - også i Ekstra Bladet - satte Ole Sohn et beløb på støttens størrelse, og talte nu også om at have haft breve og regninger med til Moskva:
 
- Det er ingen hemmelighed, at DKP fik økonomisk støtte fra Moskva. Nogen gange var det cirka 15 millioner om året. Beløbet på de otte millioner kunne muligvis være overbetaling for de kontrakter, som Sovjetunionen havde med Terpo Tryk og Land og Folk. Men det var ikke mig, der modtog pengene.
 
Og Ole Sohn tilføjede: - Jeg kan kun huske, at jeg et par gange har haft regninger og breve med fra trykkerivirksomheden, som jeg skulle aflevere i Moskva.
 
 
Det var først da de sovjetiske arkiver blev åbnet, efter det mislykkede kup i august 1991 imod Gorbatjov i Rusland, at offentligheden fik større viden om støtten til DKP.