Buster Larsen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
by
mNo edit summary
Linje 5:
Buster Larsen debuterede som 12-årig på [[Nørrebros Teater]] i 1932, og én af hans sange fra det år kan høres på en cd i serien ''Den Danske Revy''. Det blev til adskillige roller i barndommen, inden han gennemførte skuespilleruddannelsen [[Det Kongelige Teater]]s elevskole i [[1942]].
 
Busters gennemgående roller var den lille mand, der betragtede verden, og det drev ham ind i alle underholdningsbranchens afkroge. Som et eksempel fra teatret kan nævnes hans fortolkning af titelfiguren i ''[[Jeppe på bjerget]]'' fra [[19711981]]. Han spillede også Jeppe i [[Kaspar Rostrup]]s filmatisering af samme stykke fra [[1981]], hvilket indbragte ham [[Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle]]. Det blev til en lang række teaterroller og revydeltagelse, ikke mindst i [[Stig Lommer]]s [[Hornbækrevyen]] samt [[Cirkusrevyen]]. Han var en skattet visesanger, både fra revyerne og fra andre sammenhænge.
 
Han var gift to gange: Med Aase Norre [[1943]]-[[1953|53]] (parret fik et barn) og med Lizzie Ingemann [[1955]] til sin død (parret fik tre børn). Endvidere var han far til [[Hannah Bjarnhof]]s søn [[Michael Bjarnhof]].