Elisabeth Bomhoff: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Tilføjede Kategori:Hundredårige ved hjælp af Hotcat
No edit summary
Linje 7:
[[4. september]] [[1944]] blev Gunnar Bomhoffs villa på Frederiksberg stormet og hustruen [[Ada Bomhoff|Ada]] blev anholdt. Gunnar Bomhoff var ikke til stede, men hans bror blev dræbt, da villaen blev sprængt. Sammen med "[[Bent Faurschou-Hviid|Flammen]]", "[[Jørgen Haagen Schmith|Citronen]]" og to andre modstandsfolk gik Elisabeth og Helmer Bomhoff derfor under jorden i [[Rågeleje]].
 
Hun var til stede hos [[Erik Nyegaard]] den [[18. oktober]] samme år, da [[Gestapo]] stormede huset. Flammen, der også var til stede, begik selvmord med [[Cyankalium]], mens Erik Nyegaard og Ada, Helmer og Elisabeth Bomhoff blev indsat i [[Frøslevlejren]], hvor de var indtil krigens slutning. Gunnar Bomhoff blev sendt til [[KZ-lejr]]ene [[Oortkaten]], [[Dachau (koncentrationslejr)|Dachau]] og til slut [[KZ Neuengamme|Neuengamme]], hvor han døde.
 
Efter krigen drev hun en butik med eksklusivt [[lingeri]] på [[Oslo Plads]] og var derefter i en del år sekretær for en bilimportør. Elisabeth Bomhoff, der i dag bor i [[Charlottenlund]], har modtaget flere fortjenstmedaljer for sin indsats i modstandskampen.