ABBA: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Kategori tilføjet
No edit summary
Linje 21:
Første studie-optagelse var i [[juni]] [[1970]], og sangen hed ''Hej gamle man!''. Sangen blev skrevet og udgivet af Björn & Benny, mens Agnetha & Frida sang kor. Pigernes medvirken fremgik dog ikke som [[credit]]s på singlen. De følgende år sang de fire backvocals på hinandens soloprojekter, hvilket kan høres på Björn & Bennys album ''Lycka'', samt på Agnethas ''{{sic|När en vacker tanke blir en sång}}''.
 
Første sang og single med alle fire medlemmer krediteret var ''People Need Love'' fra [[1972]]. Denne sang blev første gang sunget offentligt i programmet "Vi i 5-an" i svensk fjernsyn. Da Björn & Benny havde haft mindre hits i udlandet, var flere [[pladeselskab]]er villige til at udgive singlen. Den blev bl.a. udgivet i [[Japan]] og [[Sydafrika]]. I [[USA]] blev den udgivet på [[Playboy Records]], og faktisk blev nogle af gruppens tidlige sange brugt i Playboy's [[softcore]] [[porno]]film fra starten af 1970'erne! I [[1971]] blev Björn & Agnetha gift.
 
== De første år ==
Linje 31:
 
== ABBA på toppen ==
[[Sondrestrom Air Base (SAB)]] og ☺Thule Air Base
[[Fil:Abba 28011977 15 200.jpg|thumbnail|left|[[Agnetha Fältskog]] under en ABBA-koncert i [[Oslo]] i [[1977]]]]
ABBA havde nu fået et stort hit, men at starte en international karriere blev ikke så let, som de troede. De efterfølgende singler ''Honey, Honey'', ''So Long'' & ''I Do, I Do, I Do, I Do, I Do'' floppede på [[hitliste]]rne de fleste steder i verden, og pigerne besluttede at fortsætte deres solokarrierer sideløbende med ABBA. Men så udkom singlen ''S.O.S.'' i [[1976]] og pludselig fik gruppen et uventet [[comeback]] på hitlisterne. En måned senere udgav ABBA sit tredje album ''[[ABBA (album)|ABBA]]'', der også røg til tops på hitlisterne. De efterfølgende 3 singler ''Mamma Mia'', ''Fernando'' & ''Dancing Queen'' fra 1975-76 blev så store succeser at medlemmerne måtte droppe alle soloforetagender – og privatliv generelt. ''Dancing Queen'' blev #1 i USA.