Slaget ved Øksnebjerg: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
?
Linje 39:
 
[[sv:Slaget vid Öxnebjerg]]
Aftenen før slaget havde grevens folk taget en lokal præst tilfange. Man mente at han kendte til Rantzau´s taktik for slaget. Man toturerede ham, men havde samtidig drukket tæt så det hele var lidt fuldemands værk. Han blev bagbundet i samme stil og smidt ind i bunden af et skab. Her lå han og hørte folkene tale om at de næste morgen kl. 6 ville samle deres tropper på toppen af bakken så de let kunne styrte ned over Rantzau´s folk. Præsten fik sine bånd løsnet og i bar kjortel løb han over til Rantzaus folk og fortalte de andres slagplan.
Rantzau sagde da til sine folk at de ville tage højen en time tidligere, og således gik det til at han vandt over de ikke helt ædru modstandere.
fortalt efter hukommelsen fra Krebses skole´s leder Schmidt i 1952. Det var som at høre en røverhistorie når ham fortalte os drenge om Danmarks historien. (jeg trak spørgsmåleet til studenterexanen. fortale som her. censor spurgte hvorfra jeg havde det og sagde blot Schmidt-Krebses skole. Han smilede og sagde så behøvede jeg ikke at sige mere.
jens v bruun