Stillehavslaks: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m r2.7.2+) (Robot ændrer pt:Oncorhynchus
{{formatering}}; link/sprog; Se også
Linje 1:
{{formatering}}
== Stillehavslaks ==
'''Stillehavslaksen''' (Oncorhynchus) er en slægt i laksefamilien som hovedsaglig lever i Stillehavet. Stillehavslaksen kendes også under navnene '''Alaskalaksen''' og '''Pasifiklaksen'''.
 
Linje 32:
 
 
'''Pinklaksen[[Pukkellaks]]en''' (Oncorhynchus Gorbusha)
 
PinklaksenPukkellaksen, også kaldet pinklaks, vejer normalt 1-2 Kg og opnår en længde på 60cm. PinklaksenDen bliver sjældent mere end 2 år gammel, hvoraf den tilbringer ca. 18 måneder i havet. PinklaksenDen er mest udbredt fra kysterne i det sydøstlige Alaska til det Arkitiske Ocean, hvor den fanges i perioden fra juni til slutningen af august. PinklaksenPukkellaksen er den mest udbredte stillehavslaks, og udgør således ca. 68,4% af den samlede mængde indfangede stillehavslaks.
 
PinklaksenPukkellaksen har en sølvblå ryg, idet de mindre skæl med alderen bliver stadig mere mørke. Kødet er rosa og har en fedtprocent på 5%. Proteinindholdet er på 19g. pr. 100g.
 
 
Linje 45:
 
Chumlaksen har en sølvblå ryg, idet de mindre skæl med alderen bliver stadig mere mørke. Kødet er rosa og har en fast og mager konsistens med en fedtprocent på 4%. Proteinindholdet er på 21g. pr. 100g.
 
== Se også ==
* [[Regnbueørred]] ''(Oncorhynchus mykiss)''
* [[Laks|Atlantisk laks]] ''(Salmo salar)''
 
{{Udentaxo}}
{{dyrstub}}