Leonard Cohen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Retter flertydige links (Vokal)
Bilde (diskussion | bidrag)
m stavefejl og grammatik rettet
Linje 31:
I 60'erne Cohen brugte den [[Grækenland|græske]] ø [[Hydra (ø)|Hydra]] som fast base i [[Europa]].
 
Efter tre plader på fire år kom der mere uregelmæssighed ind i Leonard Cohens produktion. Succesen affor hans plader var også dalenedalende frem til 1988 med undtagelse af hans partnerskab med producer [[Phil Spector]] i 1977 og pladen 'Death of A Ladies Man'.
 
I 1988 udgav han albummet 'I'm Your Man'. Efter 'The Future' i 1992 valgte han at gå i kloster en årrække som [[Buddhist|buddhistmunk]] for så at vende tilbage igen i 2001 med "Ten New Songs".
 
I en lang årrække arbejdede Leonard Cohen sammen med Jennifer Warnes, som især i koncertsammenhæng var en slags coach og vokal kapelmester, og som i 1987 udgav et hyldestalbum, 'Famous Blue Raincoat', udelukkende med sange af Leonard Cohen. I USA fik hun større succes, end han havde haft, mens denalbummet ikke havde denopnåede samme succes i Europa.
 
I 2004 samledes Anders Dohn, (som havde oversat) Nikolaj Nørlund (som producerede) og en række danske kunstnere (bl.a. Jens Unmack, [[Under Byen]] og [[Povl Dissing]]) om at lave et album med Leonard Cohen-sange på dansk. "På danske læber" udkom i juni 2004 og nåede en førsteplads på den danske albumhitliste. Samme år udkom Cohens albummet "Dear Heather".