Arkitekt: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 10:
Arkitekter kan være [[selvstændig]]e og/eller indgå i [[tegnestue]]sammenhæng på flere måder. Eller arbejde i det [[offentlig]]e som [[sagsbehandler]]e i tekniske [[forvaltning]]er mv. På grund af den høje [[arbejdsløshed]] i faget skønnes det, at kun ca. 30% af de færdiguddannede arbejder som arkitekt i [[traditionel]] [[forstand]].
 
Arkitekten har hovedvægten på det æstetiske/formmæssige og udfører tegningsarbejde. Ingeniøren beregner og dimensionerer konstruktionerne. Bygningskonstruktøren erhjælper denmed praktiskebyggetekniske projektleder,forhold dersåsom fårtekniske detdetaljetegninger heleog til at gå op i en højere enhedsnit.
 
Arkitektstudiet findes i [[København]] på [[Kunstakademiets Arkitektskole]] og [[Århus Arkitektskole]] samt på [[Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer (Københavns Universitet)|Det Biovidenskabelige Fakultet]] (landskabsarkitekt). Studiet tager 5½ år og afsluttes med et [[afgangsprojekt]]. Studerende optages på [[baggrund]] af [[studentereksamen]] eller tidligere [[uddannelse]] som [[bygningskonstruktør]]. Der er stærk [[adgangsbegrænsning]] på studiet, da det har været et meget [[populær]]t fag i mange år.