Porsche 906: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m Fjernede Kategori:Porsche; Tilføjede Kategori:Porsche-modeller ved hjælp af Hotcat
m Talesprog.
Linje 4:
906 er efterfølgeren til [[Porsche 904]], og havde [[Ferdinand Piëch]] som chefdesigner, der dengang også var leder af Porsches udviklingsafdeling. Karosseriet blev, som i 904, bygget i [[glasfiber]], men nu blev fibrene lagt ud ved håndkraft, noget som resulterede i en lang mere jævn fordeling end den sprayteknik som blev brugt i produktionen af 904.
 
Bilen blev udstyret med en sekscylindret [[boksermotor]] kaldet 901/20, med 220 [[hestekræfter]] og forgasser, og den vejede 580 kilokg, dvs. 113 kilokg lettere end forgængeren 904, også med en sekscylindret motor. Enkelte eksemplarer blev desuden utstyretudstyret med benzinsprøjtning eller ottecylindrede motorer, specielt for brug i bakkeløb, hvor Porsche konkurrerede mod blandt andet [[Ferrari Dino]].
 
I modsætning til andre løbsbiler fra Porsche blev 906’s karosseri testet i [[vindtunnel]], og den kunne nå en topfart på 280 kilometer i timen. Dette var hurtigt for en løbsbil med en [[motorvolumen]] på kun 2-liter. Ligesom på [[Mercedes-Benz 300SL]] fik bilen [[mågevingedøre]], og et [[plexiglas]]dæksel blev monteret over den [[hækmotor]]en.
 
I debuten i [[24-timers racerløbet i Daytona]], [[1966]] kørte Carrera 6 ind til en sjetteplads sammenlagt, og vandt sin klasse mod Ferrari Dino. På [[12-timers racerløbet i Sebring]] samme år fuldførte førerneracerkørerne Hans Herrmann og Gerhard Mitter til en fjerdeplads sammenlagt, og igen vandt bilen sin klasse. På [[24-timers racerløbet i Le Mans]] vandt [[Ford GT40]] de tre øverste pladser foran Porsche.
 
{{Navboks Porsche-modeller}}