Søren Ventegodt: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 9:
Sundhedsstyrelsen rejste i [[2005]] en sag imod ham for lægesjusk, og den førte i [[2012]] til at han fik en dom for at foretage bækkenbundsfysioterapi (af typen vaginal akupressur dvs. fokuseret på trickerpunkterne i [[skede]]n jf. [[Kari Bøs]] et als lærebog "Evidencebased physical therapy for the pelvic floor) på en utilstrækkelig sexologisk indikation. Han fik for dette af byretten en dom på 30 dages betinget fængsel. Dommen var bl.a. baseret på en udtalelse fra tre psykiatere fra [[Retslægerådet]], der samstemmende vurderede at vaginal akupressur er en ikke-lægelig behandling, og som derfor må opfattes som et [[seksuelt overgreb]], når den udføres af [[læge]]r.
 
Ventegodt har siden [[1990]] været centerleder på ''Forskningscenter for Livskvalitet''. Han er uddannet læge og har også en [[mastergrad]] i komplementær, integrativ, psykosocial [[medicin]]., Hanog blevhan midlertidigthar fratagetværet lægeautorisationeni af [[Sundhedsstyrelsen]] efter at tre psykiatere fra Rigshospitalet fortalte historien om "Maja"mesterlære i [[Ekstrafysioterapi/kiropraktik Bladet]]hos ogbl.s. [[DR]]Ole Kåre enFøli. historie om en [[narkolepsi]]patient, der skulle være blevet [[sindssyg]] efter Ventegodts seksuelle overgreb på hende – en historie som [[byretten]] i 2012 fandt ikke var sand.
 
Han blev midlertidigt frataget lægeautorisationen af [[Sundhedsstyrelsen]] efter at tre psykiatere fra Rigshospitalet fortalte historien om "Maja" i [[Ekstra Bladet]] og [[DR]] – en historie om en [[narkolepsi]]patient, der skulle være blevet [[sindssyg]] efter Ventegodts seksuelle overgreb på hende – en historie som [[byretten]] i 2012 fandt ikke var sand.
Søren Ventegodt lever af at undervise internationalt og holde kurser i livskvalitet, selverkendelse og holistisk medicin. Han er forfatter til 15 bøger, bl.a. internationale lærerbøger om sexologi og holistisk medicin.
 
Søren Ventegodt lever af at undervise internationalt og holde kurser i livskvalitet, selverkendelse og holistisk medicin. Han er forfatter til 15en bøger, bl.a.række internationale lærerbøger om sexologi, psykiatri og holistisk medicin. Hans bog om Livskvalitet er lærebog ved sygeplejerhøjskoler i Norge.
Hans har skrevet mere end 250 videnskabelige artikler. En række af disse er stærkt kritiske over for den etablerede [[psykiatri]]. Han har kritiseret dansk [[retspraksis]], fordi Retslægerådet har magt til at definere om en behandling er i orden eller ikke, og også om en [[alternativ behandling]] er udført på et korrekt grundlag. I sin kritik af systemet har Søren Ventegodt fået støtte af [[Lægeforeningen]], der også har ment, at det ikke var rimeligt at lade tre psykiatere fra Retslægerådet vurdere hans behandlinger.
 
Hans har skrevet mere end 250 videnskabelige artikler. Enhar rækkeofte afhaft dissekonklusioner erder har været stærkt kritiske over for den etablerede [[psykiatri]]. Han har kritiseret dansk [[retspraksis]], fordi Retslægerådet har magt til at definere om en behandling er i orden eller ikke, ogherunder også om en [[alternativ behandling]] er udført på et korrekt grundlag, selv om Retslægerådets psykiatere ikke har faglig viden om eller kompetence inden for alternativ medicin. I sin kritik af systemet har Søren Ventegodt fået støtte af [[Lægeforeningen]], der også har ment, at det ikke var rimeligt at lade tre psykiatere fra Retslægerådet vurdere hans alternative behandlinger med evidensbaseret holistisk medicin.
<ref>