Alaska Airlines: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Bot: en:Alaska Airlines er en god artikel
m udvider
Linje 1:
[[Fil:Alaska Airlines Logo.svg|200px|right]]
[[File:Alaska Airlines operations.jpg|thumb|250px|Et Alaska Airlines-fly i [[Seattle-Tacoma International Airport]].]]
'''Alaska Airlines''' er et [[USA|amerikansk]] [[flyselskab]] med hovedkvarter i [[Seattle]].
'''Alaska Airlines''' er et flyselskab med hovedkvarter i [[Seattle]] i [[USA]]. Selskabet startede i [[1932]] som [[McGee Airways]]. Efter mange fusioner og opkøb af andre flyselskaber, herunder [[Star Air Service]], blev selsabet til Alaska Airlines i 1944. Det har udvidet meget siden grundlæggelsen og betjerner nu ikke blot [[Alaska]], men også lufthavne i resten af USA, [[Canada]] og [[Mexico]].
 
Selskabet blev etableret i [[1932]] som [[McGee Airways]]. Efter mange fusioner og opkøb af andre flyselskaber, herunder [[Star Air Service]], blev selsabet til Alaska Airlines i 1944. Det har udvidet meget siden grundlæggelsen og betjerner nu ikke blot [[Alaska]], men også lufthavne i resten af USA, [[Canada]] og [[Mexico]]. Selskabet har fire hubs, hvoraf [[Seattle–Tacoma International Airport]] er den største; de øvrige er [[Los Angeles International Airport]], [[Portland International Airport]] og [[Ted Stevens Anchorage International Airport]]. Alaska Airlines er ikke med i nogen [[luftfartsalliance]], men har dog [[codeshare]]-aftaler med nogle medlemmer af [[Oneworld]], eksempelvis [[British Airways]].
 
Alaska Airlines er noteret på [[New York Stock Exchange]] og ejes sammen med søsterselskabet Horizon Air, der beflyver en række regionale ruter, af Alaska Air Group.
 
[[Kategori:Flyselskaber fra USA]]