Eventyr: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Fjerner version 6865757 af 85.218.200.128 (diskussion) Sproglig forringelse
Linje 8:
 
=== Folkeeventyr ===
Folks TaleFolkeeventyret er en historiefortælling, dersom er gået fra mund til mund iigennem mange år, indtil det blev skrevet ned. Folk fortællingFolkeeventyret kan ændre sig en smule, hver gang det er blevet fortalt,; hvorforderfor findes der er mange forskellige skriftligenedskrevne versioner af hverhvert enkelt eventyr. Folkeeventyr er også meget enkelenkle, så der er ikke er så meget at huske.
 
De fleste folkeeventyr blev nedskrevet af tyskerne [[Brødrene Grimm]] og nordmændene [[Asbjørnsen og Moe]]. Mange blev indsamlet i 1800-tallet og udgivet i censureret form eller slet ikke offentliggjortpubliceret, fordi deres indhold var i stridmodstrid med den fremtidigetidens moral<ref>[[Erik Høvring]]: ''Den bortfløjne mødom samt andre skæmtsomme og erotiske folkeeventyr'' ([2[Nyt Nordisk Forlag]], 1985)</ref><ref>[3[Nicolas Barbano]]: ''Disneyland after dark'' ([[TM Tidens Mand|Tidens Mand]] nr. 1, 2001)</ref>.
En folkemusik fortælling har nogle genkendelige træk, der er mindre tilgængelig i kunst eventyr. Folk fortælling mangler ofte en detaljeret beskrivelse af personer og steder. Stereotyper er den smukke datter af en fattig bonde, det smukke slot og kongerige langt, langt væk. Det er ofte alt, hvad vi får at vide. Mennesker eventyr kan opdeles i to undergenrer: skæmte og magi eventyr. Gaver eventyr gør grin med samfundets autoritet og dårskab. Latter typisk påvirker adelen og de ​​gejstlige
 
EnEt folkemusik fortællingfolkeeventyr har noglevisse genkendeligeletgenkendelige træk, dersom eri mindre tilgængeliggrad findes i kunst eventyrkunsteventyrene. Folk fortællingFolkeeventyret mangler ofte en detaljeret beskrivelse af personer og steder. Stereotyper er den smukke datter, afden en fattigfattige bonde, det smukke slotkongeslot og kongerigekongeriget langt, langt vækborte. Det er ofte alt, hvad vi får at vide. Mennesker eventyrFolkeeventyrene kan opdeles i to undergenrer: skæmte- og magi eventyrtrylleeventyr. Gaver eventyrSkæmteeventyrene gør grin med samfundets autoritetautoriteter og dårskabdårskaber. LatterLatteren rammer typisk påvirker adelen og de ​​gejstligegejstlige.
 
I trylleeventyrene foregår dele af handlingen i et overnaturligt rum, der er befolket af trolde, nisser, elverpiger og drager. Der er ofte en hovedperson, en modstander, en hjælper, en præmie (ofte en prinsesse), en afgiver af præmien og en modtager af præmien.